Нашествие от звезди на българския Comic Con - Труд (2024)

Най-голямото събитие за поп култура у нас

Знакови фигури от сериалите “Вещерът“ и “One Piece” пристигат в София

Анна Шафър, Винсънт Риган и Мария Бакалова ще са сред специалните гости на фестивала

Подготовката за най-голямото родно събитие за косплей, манга, аниме, гейминг, графити, комикси и кино тече на пълни обороти, а звездният състав от гости, който ще видим на живо на 6 и 7 юли в Интер Експо Център в София, не спира да расте. Организатори и фенове очакват с огромно удоволствие Анна Шафър, позната като Ромилда Вейн от филмите за Хари Потър и като Трис Мериголд от сериала „The Witcher“ („Вещерът“). Магията от присъствието на Анна ще бъде подсилена и от харизматичния Винсънт Риган от суперхита на Netflix „Оne Piece“, както и от „300“, „Аквамен и изгубеното кралство“ и много други.

Нашествие от звезди на българския Comic Con - Труд (1)

Анна Шафър играе магьосница в поредицата за Хари Потър.

В отбора на Aniventure Comic Con е и Josh Wichard – актьор, гласов дубльор и motion capture изпълнител, най-известен с участието си в играта на годината „Baldur's Gate 3“ като гласа на Tav 1. Българските геймъри ще се запознаят и с Mario Joos, стратега, който стои зад развитието на някои от най-успешните канали в YouTube, като гиганта „MrBeast“ и най-бързо развиващия се профил в платформата с над 15,5 милиона абонати – „Strokes Twins“.

Пропитата с магия Aнна Шафър ще бъде сред актьорите, с които посетителите на Aniventure Comic Con 2024 ще могат да се запознаят на живо. Тя придобива широка популярност с ролята си на очарователната магьосница от Грифиндор, която се опитва да даде на Хари Потър любовна отвара в „Хари Потър и нечистокръвния принц“, и с превъплъщениeто си в уверената темерианска магьосница, която участва заедно с Хенри Кавил в редица премеждия в популярния фентъзи сериал на Netflix „Вещерът“. Освен с тези емблематични магически роли, Анна очарова и с участието си в спинофа на „Dr Who“ – „Class“, както и в известния британски сериал „Hollyoaks“. „Магьосницата“ ще бъде на живо на 6 юли в специалната Meet & Greet зона на фестивала.

Същата зона в двата дни на събитието ще обитава и актьорът Винсънт Риган, който вдъхна живот на култовия образ на вицеадмирал Гарп от филмовата адаптация на Netflix „One Piece“. Освен с ролята на закоравелия морски вълк, Винсънт е добре познат и като Атлан от „Аквамен и изгубеното кралство“, както и от историческите епоси „Троя“, „300“ и „Битката на титаните“. Виждали сме го и в ролята на херцог Хамънд в „Снежанка и ловецът“. На малкия екран Риган е познат с ролите си в редица популярни сериали, включително „The Royals“, „Snatch“, „Poldark“, „Mistresses“, „Scott & Bailey“, „Strike Back“, „New Tricks“ и много други.

Освен време за снимки и автографи, актьорът ще има собствен панел на главната сцена на фестивала, в който ще разкаже любопитни истории, свързани с безбройните му роли в киното и телевизията.

Рос Марканд, известен като Арън в хитовия апокалиптичен сериал „Живите мъртви“ („The Walking Dead“), е познат не само с битките си срещу зомбитата, а и като един от ключовите злодеи във вселената на Marvel – Red Skull, когото срещаме в „Отмъстителите: Война без край“ и „Отмъстителите: Краят“. Рос завладява както с екранно присъствие, така и с гласа си, като озвучава редица популярни персонажи от големия и малкия екран – от Ултрон в „Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта“ и „What if…”, през различни герои в анимациите „Invincible“, „Family Guy“, „Robot Chicken“ и „American Dad“, до изумително точни имитации на актьори като Брад Пит, Харисън Форд, Матю Макконъхи, Кевин Спейси и още над 50 други. Рос Марканд ще присъства и в двата дни на фестивала – 6 и 7 юли.

Нашествие от звезди на българския Comic Con - Труд (2)

Дан Фоглър е един от главните участници в поредицата „Фантастични животни“.

Дан Фоглър също се присъединява към фантастичния свят на Aniventure Comic Con. Познат е най-вече с ролята си във филмите „Фантастични животни и къде да ги намерим“, „Фантастични животни: Престъпленията на Гриндевалд“ и „Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“, част от „Магьосническият свят“ на Джоан К. Роулинг.

Освен превъплъщението му в мъгъла Джейкъб Ковалски, сме виждали Дан и в апокалиптичния сериал „Живите мъртви”, където в девети сезон влиза в образа на Люк. Aктьорът участва още в редица други сериали като „Семейство Голдбърг“, „Ханибал“, „Добрата съпруга“ и „Предложението”. Той е гласът зад множество любими персонажи – ако ви се струва, че сте го чували като една определена черна гъска на име Зенг в „Кунг-фу панда“ – не сте в грешка! Заедно с хитовата анимация, където си партнира с Джак Блек и Джеки Чан, той озвучава и героите в „Хортън“ („Horton Hears A Who!“) заедно със Стив Карел и Джим Кери, „Майло на Марс“ („Mars Needs Moms“) и много други.

Изключителният Дан има и силно присъствие на театралната сцена. За своя дебют на Бродуей като Уилям Барфи в пиесата „The 25th Annual Putnam County Spelling Bee“ печели награда „Тони“ за „Най-добър актьор в мюзикъл“ през 2015 г. Дан Фоглър ще бъде в София на 6 и 7 юли.

Нашествие от звезди на българския Comic Con - Труд (3)

Joshua Wichard е най-известен с участието си в играта на годината „Baldur’s Gate 3“ като гласа на Tav 1.

Едно от големите имена в гейминг индустрията – Josh Wichard, също ще зарадва посетителите на Аniventure Comic Con. Известен с участието си в играта на годината „Baldur's Gate 3“ като гласа на Tav 1, освен озвучаването, той изпълнява и част от motion capture-а, и режисира няколко от сцените в нея. Josh има над 25 участия в различни игри, включително „Final Fantasy 16“, „Banishers: Ghosts of New Eden“ и „Wuthering Waves“. Не на последно място, той работи като motion capture изпълнител за сериала „Последните оцелели“ и филмите „Барби“ и „Аквамен 2“. Неговите таланти се простират и в киното, където участва в продуцирания от Деси Тенекеджиева трилър „The Wheels of Heaven“.

Наред с вълнуващите срещи от света на киното, многопластовият фестивал ще даде възможност на феновете да се докоснат до един от най-популярните косплей артисти – ирландката Bambi Lashes Design. Започнала своя творчески път през 2014 г., тя не спира да създава костюми, вдъхновени от различни видеоигри, аниме и филми, като има особен афинитет към сложните проекти. Освен костюми, тя изработва още перуки, корсети и обувки.

Bambi Lashes Design е печелила многобройни състезания, като отличията й включват титлата официален представител на Ирландия в престижния конкурс Eurocosplay, както и „Най-добро шоу“ за 2022 г. в CRX Hime Cosplay Cup, Австралия. Освен участник, Bambi е жури в редица събития и артист, който не спира да твори и споделя своя опит с публиката и феновете си. За гейминг маниаците събитието е приготвило още едно предизвикателство – „Вкарвай голове с Wicky” ще очаква всеки, който иска да премери сили на EA FC 24. Състезанието ще се проведе на 6 и 7 юли без предварително записване, като всеки желаещ ще може да заяви участие на място и ще има право на един опит. При добро представяне ще участва в разпределението на наградния фонд.

А за да се допълни разнообразният списък от гости на най-голямото събитие за поп култура у нас, организаторите са поканили и гуруто на YouTube Mario Joos, който стои зад развитието на някои от най-успешните му канали, като гиганта „MrBeast“, „StrokeTwins“ и „Brave Wilderness“, „Jose Zuniga“ и много други.

Снимка и автограф от Мария Бакалова

Скоро ще гледаме актрисата като Ивана Тръмп

Нашествие от звезди на българския Comic Con - Труд (4)

Мария Бакалова ще разкаже за Холивуд на 6 юни по време на панел на главната сцена.

Мария Бакалова е сред специалните гости на Aniventure Comic Con 2024. Българската актриса, която стана световно известна с ролята си на Тутар Сагдиев в комедията „Борат 2“, където си партнира със Саша Барън Коен, ще разкаже повече за киното, Холивуд и работата си с редица звездни имена.

Освен в ролята на Тутар, сме виждали Мария Бакалова и във филмите „The Bubble“, „Bodies Bodies Bodies“, „Unfrosted“, чували сме я като кучето Космо в „Пазители на Галактиката: Трета част“. А съвсем скоро предстои да я гледаме в „Стажантът“, където влиза в ролята на Ивана Тръмп. Премиерата на филма в Кан предизвика 11 минути овации от публиката!

Едва на 28 години Мария вече може да се похвали с номинации за „Оскар“, „БАФТА“ и „Златен глобус“, като това я превръща в първата българка, номинирана за тези престижни отличия. Каквото и повече да се каже за Мария, ще бъде излишно – затова публиката очаква да чуе какво ще разкаже тя на 6 юни по време на панел на главната сцена. След него холивудската знаменитост ще отдели време за всеки желаещ за снимка и автограф в специална зона в Зала 4.

„One Piece“ натрупа над 1100 епизода

Поредицата се излъчва 25-а година

Нашествие от звезди на българския Comic Con - Труд (5)

Пиратите от „One Piece“ има да търсят заровеното съкровище още много епизоди.

„One Piece“ е манга поредица, написана и нарисувана от Ейичиро Ода, първоначално публикувана на 19 юли 1997 г. в седмичното издание за младежи „Джъмп“. От 20 октомври 1999 г. е реализирана аниме адаптация, която продължава да се излъчва – почти 25 години. Епизодите са над 1100 и броят им продължава да расте. В тях се разказва за момче на име Мънки ди Луфи, което, след като изяжда дяволския плод „Гъм-гъм“, придобива способността да разтяга тялото си като гума. То оглавява екипаж от пирати, наречен „Сламената шапка“. Чрез тях смята да осъществи най-голямата си мечта – да открие съкровището „One Piece“ и да стане Крал на пиратите. В хитовата поредица Винсънт Риган изпълнява култовата роля на вицеадмирал Гарп.

Продуцирани са и девет „One Piece“ филма, които се излъчват по един всяка пролет след 2000 г. Стандартът за аниме филмите е те да бъдат правени по мангата, но тези са напълно откъснати от нея и нямат нищо общо с историята в анимето. В допълнение три от филмите имат специален „бонус“, съдържащ сцени от всекидневието на екипажа, например как танцуват, играят футбол, баскетбол, волейбол.

Ейичиро Ода първоначално планира „One Piece“ да продължи пет години и да завърши с предварително замислен край. Постепенно се увлича в историята и решава да не я приключва толкова рано. Въпреки това авторът заявява, че краят ще е същият, какъвто е планирал от началото, и че е мотивиран да стигне до него, независимо колко години ще му отнеме това.

Нашествие от звезди на българския Comic Con - Труд (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Madonna Wisozk

Last Updated:

Views: 6290

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Madonna Wisozk

Birthday: 2001-02-23

Address: 656 Gerhold Summit, Sidneyberg, FL 78179-2512

Phone: +6742282696652

Job: Customer Banking Liaison

Hobby: Flower arranging, Yo-yoing, Tai chi, Rowing, Macrame, Urban exploration, Knife making

Introduction: My name is Madonna Wisozk, I am a attractive, healthy, thoughtful, faithful, open, vivacious, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.